HARAAM WINST IN PLAATS VAN HALAAL

 

Lieve kinderen wij moeten proberen om ons geld eerlijk te verdienen. Je voorziening staat vast bij Allah, je zult niets meer of minder verdienen dan wat Allah voor jou heeft bepaald. Alleen jij bent de degene die moet bepalen of je het halaal of haraam gaat verdienen. Laten we het volgende verhaal lezen. Misschien zullen jullie begrijpen dat je door haraam verdienste alleen maar de woede van de mensen en van Allah over je heen zult halen.

Op een dag vroeg Ali ibin Talib aan een jongeman om op zijn kameel te letten om in de Moskee te bidden. Op de kameel waren wat spullen waarmee Ali niet de moskee in kon. 

De jongeman beloofde om op te letten en bleef bij de kameel staan. Toen Ali uit de Moskee kwam, was de jongeman verdwenen met de spullen. 

Even later vond Ali dezelfde spullen bij een handelaar. Ali herkende zijn spullen maar de handelaar vertelde dat hij het net van een jongeman had gekocht voor 10 dirham.

Zowel Ali als de handelaar werden verdrietig om de streek van de jongeman. Ali pakte 10 dirham uit zijn zak om zijn spullen terug te kopen en zei: 

O wee de jongeman, ik wilde hem dit geld (10 dirham) geven voor zijn moeite (omdat hij mijn spullen bewaakte), maar hij is te haastig geweest. Hij heeft zijn halaal rizk (voorziening) omgezet in haraam.