Hoofdstad van het lichaam; het hart

Als we mens met een land mogen vergelijken kunnen we zijn hart als zijn de hoofdstad aanduiden. Het hart is een van de belangrijkste organen van het lichaam. Het lichaam wordt in de metaforische zin bestuurd door het hart. Het hart is de plaats waar de liefde voor Allah wordt bewaard. 

 

Satan wil het hart verwonden

Satan wil de liefde voor Allah in het hart verwonden, alle liefde dat een mens voor Allah voelt wilt hij vernietigen. Alleen op die manier kan hij invloed hebben op de mens.  Hij wil vervolgens koning worden en liefde voor zichzelf in het hart kweken. Als hij zijn invasie eenmaal heeft gerealiseerd, heeft hij in feite het hele land (lichaam) voor zichzelf.

Zodra hij de baas is in het hart en liefde voor zichzelf heeft gecreŽerd, zal hij het lichaam besturen zoals hij dat wil. Als je eenmaal toelaat dat hij de koning in jouw hart mag worden ben je een verslagen!

 

Satans munitie is zonde

 Satan zal ervoor moeten vechten om het hart van een mens te veroveren, hij zal moeten aanvallen, strategieŽn bedenken, vallen voorbreiden, hij zal zijn vijand moeten analyseren en zijn zwakte moeten ontdekken.

De mens zal zich ook niet zomaar gewonnen geven, maar hoe moet hij vechten tegen vijand die hij niet ziet? Hoe moet hij zich bewapenen tegen Satan? Wat is de strategie en de munitie van Satan?

 Satans munitie is zonde! Elke zonde verzwakt het hart, elke schuldgevoel vergroot de afstand tussen de mens en de liefde voor Allah. Ieder zonde knaagt een stukje van je imaan. En er zijn zonden die als dynamiet exploderen in het hart.

 

Satan de grootste vijand van de mens

 Zodra satan de hart van een mens in zijn bezit heeft, is hij de baas. Hierna zal de mens Satan gehoorzamen, hij zal alles doen wat Satan leuk vind, hij zal spreken zoals Satan hem beveelt, hij zal uitnodigen wanneer Satan uitnodigt, hij zal verafschuwen wanneer Satan een zaak verafschuwt en hij zal instemmen wanneer satan met hem instemt. Satan die nou eenmaal de koning is geworden en op de troon zit in het hart van de mens, zal het lichaam gebruiken zoals hij dat wilt, hij kan het alcohol of drugs laten gebruiken, hij kan de mens laten kleden zoals hij dat wil, hij kan het aantrekkelijk laten reageren of stoer en arrogant. Kortom, Satan zal het gebruiken zoals hij dat wil. 

  

Imaan is jouw defensie

Satans munitie is zonde, door middel van zonden probeert satan de afstand tussen de mens en Allah te vergroten. Wanneer dat gebeurt wordt ook de liefde en de imaan van een mens verzwakt. Het kan zo erg worden dat een mens totaal geen liefde meer voor Allah voelt en zelfs helemaal beroofd zal worden van zijn imaan.

 

Er zijn twee manieren om je imaan te beschermen:

 1- Ibadah (aanbidding).

 2- Afstand houden van zonden.